Effektivitet i elbilar

Hej, tack för en bra podd och tipset om ADACs hemsida! Undrar bara varför ni inte tycker Renault Twingo EV är en riktig bil? Har själv kört en Skoda e-Citigo under 3 år och tycker att den väl uppfyllde familjens transportbehov i vardagen, lite kort räckvidd på långresor men låg som ett strykjärn på motorvägen i 120! Twingo är ju väldigt effektiv med elektronerna och det är väl dit vi bör gå? Säljs väl inte i Sverige, inte Dacia Spring heller vad jag vet?!

Så vitt jag vet har dessa relativt “billiga” franska bilarna inte fått någon anpassning för nordiskt klimat. Det är nog där skon klämmer för att de inte säljs på de nordiska marknaderna.

I övrigt håller jag med dig, energieffektivitet är underskattat, särskilt av de europeiska billtillverkarna.

1 gillning

Ja världen behöver inte feta meningslöst snabba järnklumpar med jättebatterier, även om det är kul, nämner inga namn men de flesta syndarna är från Tyskland och Usa, de behöver mindre, lättare och enklare bilar.
Skoda Citigoe med sina syskon är jättefina och inte att förglömma att många Renault Zoe lever tuffa liv ingen tjock elbil skulle överleva.

Hej och välkommen till forumet!

Jag ber om ursäkt men jag trodde att Christoffer pratade om Twizy E-Tech Därav min kommentar.

1 gillning

När jag frågade efter små elbilar som köpråd och varför utbudet inte var stort när det kommer till dessa längre så fick jag följande svar:

Själv tycker jag det är synd att utveckling har gått mot större och dyrare bilar. Har själv en liten elbil som andrabil och sedan en stor laddhybrid som familjebil och har länge tyckt att den kombinationen är oslagbart bra. Det enda som möjligtvis är bättre med de större bilarna är ju säkerheten.