Cadillac lanserar elbil i Sverige – återkomsten för märket i Europa

Cadillac har återlanserat sig i Europa med Sverige som ett av de första länderna.

Nu är det bara elbilar som gäller och först ut är en SUV-liknande historia med rejält sluttande tak i form av Cadillac Lyriq.

Cadillac ser dock ut att göra mycket rätt med denna bil. Systemet är Android Automotiv-baserat inklusive full användning av Google Maps och Google Play Store. Förvärme av batterier och andra Norden-vänliga funktioner så som en dragkrok som kan hantera en dragvikt upp till 1588 kg finns med. Bagageutrymmet är på hela 800 liter.

Motoreffekten är på 388 kW vilket ger 0-100 på 5,3 sekunder, laddningen på 190 kW och batterierna på 102 kWh netto. Räckvidden är 53 mil enligt WLTP.

Priset landar på strax över 900 000 kronor. Cadillac kommer enbart sälja bilar direkt till slutkund och då via sin webbsida. Hedin bil sköter sedan service- och skaderelaterade spörsmål.

2 gillningar

Den är inte lika vulgär som jag tänker mig en stor SUV från Cadillac men långt ifrån det avskalade och minimalistiska som ofta är så populärt i bilar nu för tiden. Kan nog hitta sina kunder här i landet, även om jag kanske inte kommer vara en av dom. Stort plus för att man behållit grillen dock, I like :smiley:

Ja hur länge ska vi vänta :crazy_face:

En av få nya bilar som ger ett ha-begär!

Kvalitetskänslan ser ut att vara ganska bra också till skillnad från EQE och EQS etc.