Helt elektrisk plogbil på prov i Norge

Lite klent med information men låt oss anta att det är stora batteriet på 624kWh netto / 468kWh brutto med en räckvidd på 300 km med full last (64ton), vad tror vi?

Ska bli spännande att se utfallet efter vintern, det kommer inte vara några problem med driften, dom där är stabila grejer, men jag vet att plogning drar mycket mer bränsle på diesellastbilar än vanlig transport. Å andra sidan kör man ju i regel ganska sakta, vilket gynnar elbilen.

Jag hoppas på ett bra resultat, och ett enligt mig bra resultat är att man kanske får köra stora motorvägar där det går dygnet med diesel, där det inte håller med en timmes laddtid, men allt annat med el.

Coolt, det lär ju ge bra erfarenheter även för andra tunga transporter!

1 gillning

Med tanke på chassi, axelavstånd osv så lär det ju vara hyffsat stort batteri, Norge har ju inte lika höga tågvikter som vi men de skottar ju hela nätter osv, ser ut som en flakväxlare så antingen sand eller saltspridare. Det är ju dock låg hytt så den är ju inte byggd som en vanlig fjärrbil, mer som lite kortare lokala turer, den lär ju användas till annat resten av året, det blir ju max två baljor i Norge där vi kan ha tre iom längre ekipagelängder. Batterikonfig lär man ju kunna få lite som man beställer, det är ju axelavstånd och vilken tjänstevikt man vill ha som styr mängden batterimoduler, En semidragare lär inte få plats med lika mycket batteri.