Registrera egen laddtagg/kort

Hej!

Jag ser att man i flera appar kan lägga in en egen laddtag/kort. Hur fungerar detta om man lägger in samma tagg hos flera olika laddtjänster?

Jag testade precis att registrera samma tagg i appen för OKQ8 och Circle K och det ser ut att fungera. Men hur vet jag vilken laddtjänst som kommer prioriteras om laddaren stödjer båda tjänsterna?

Finns någon ”hemlig” prioriteringsordning hos laddoperatörerna eller kommer slumpen avgöra vilken tjänst/taxa jag kommer använda?

Hej! Mycket intressant fråga.
Eftersom du har reggat samma unika tag hos tex Q8 och CK så bör det vara lugnt eftersom Q8 och CK har inte roaming hos varandra. Det som händer när du drar din Q8 bricka hos CK är att du knyter en genväg till ditt konto/betalkort som är inlagt i CK-appen.

Det blir ännu mer intressant om du reggar din MER bricka hos CK eftersom CK och MER nu har roaming hos varandra, men det borde vara det lokala icke roaming avtalet som anropas först och du blir debiterad efter det. Inte testat men det bör vara så här.

1 gillning

Riktigt intressant blir det om vi modifierar exemplet så att du laddar hos en 3e kedja, som har roaming-avtal med både Q8 och CK. Då är det nog mer slumpen som avgör, iaf första gången…

1 gillning