Brandrisken i Litiumbatterier

För det första, jag känner till statistiken, denna tråden är inte för att diskutera huruvida elbilar brinner mer eller mindre än bilar med förbränningsmotor, det finns statistik på det. Detta är generellt eftersom det även påverkar synen på elbilar och om det osannolika händer.

Snubblade över denna i en elcykelgrupp…

Batteritypen i våra bilar är samma men har betydligt större säkerhetsmarginaler i styrelektroniken och bättre övervakning och design generellt.

Jag tycker hela elbilscummunityn hanterar brandrågan släpphänt och nonchalant istället för att bemöta frågorna och funderingarna.

Elbilen innehåller generellt mindre brandfarliga saker och de facto mindre lagrad energi, men om något händer blir reaktionen våldsam jämfört med den mindre koncentrerade energin i flytande bränslen.

Jag skulle köpa argumentet “mitt elcykelbatteri tog eld i min lägenhet under laddning” som ett motargument mot elbilar, varför skulle en vanlig svensson veta eller bry sig om att bilbatteriet är bättre? Är det ens relevant?

Ta detta seriöst nu, vi elbilsfolk behöver ta folks funderingar på allvar.

Vet inte om det här är seriöst nog, men, men jag resonerar någonting åt det här hållet… Om det statistiskt sett är större chans att du dör i en krock än att bilen börjar brinna och min carport brinner ner av den anledningen, då är inte jag själv oroad. Sen har jag ju inte undersökt om just det stämmer och har respekt för att folk resonerar olika. Men så resonerar jag i alla fall. Det går inte att oroa sig för det mest osannolika händelserna. Då skulle man inte ge sig på vägarna alls. Lite som att flyga. Det absolut säkraste sättet att resa. Men om det osannolika skulle hända så…

1 gillning