Smart laddning hemma - Tibber vs Greenely

Vi har Tibber hemma och det funkar väl bra, tycker jag. När jag läser om Greenelys hemmaladdning skriver de att man får betalt för att ingå i deras “virtuella kraftverk”. När man laddar bilen hjälper man till att balansera elnätet och på det viset ska man få del av kompensationen som Greenely får från Svenska kraftnät. Jag antar att det pausar laddning emellanåt.

Hur som helst, är det någon här som har erfarenhet av den här tjänsten hos Greenely? Hur funkar det? Hur mycket får man i ersättning ungefär? Jag laddar ca 800-1000 kWh i månaden ii snitt. Mest på nätterna, naturligtvis. Vad kan det vara värt? Frågar jag Greenely får jag förmodligen ett riktigt säljarsvar så därför hoppas jag att det finns någon användare här som kan tala om hur det verkligen är.

Jag anmälde mig till en beta-tjänst hos Tibber för flera månader sedan som jag trodde skulle vara något liknande men ingenting har hänt, vad jag vet. Någon som vet mer om detta?

Ingen erfarenhet av varken eller men intresserad av svaren. :slight_smile:

Dom håller på fundera att reda ut VPP hur det ska funka med stationära batterier i hemmet. Jag tror kraftbalansering via billaddning ligger lite längre fram. Hade faktiskt inte själv tänkt på det men kommer säkert behövas i framtiden när alla laddar elbilar.